Ware namen

 NepalKijk goed, ik kom elk moment aan. Zeg niet dat ik morgen vertrek, ik kom zelfs vandaag steeds aan. Ik blijf komen om te lachen en te huilen, te vrezen en te hopen.  Mijn hartslag is evenzeer de geboorte en dood van al wat leeft. Ik ben de eendagsvlieg die zich verpopt aan het oppervlak van de rivier. Ik ben het kind in Oeganda, vel over been, met benen zo dun als bamboestokjes. En ik ben de wapenhandelaar die dodelijke wapens aan Oeganda levert. Ik ben het twaalf jaar oude meisje, vluchteling op een bootje, dat overboord springt nadat ze is verkracht door een zeerover. En ik ben de zeerover, met een hart dat nog niet in staat is tot liefde en begrip. Mijn vreugde is als de lente; zo verkwikkend dat ze overal bloemen doet ontluiken. Mijn pijn is als een rivier vol tranen; zo vol, dat ze vier oceanen vult. Noem me alstjeblieft bij mijn ware namen, zodat ik al mijn huilen en lachen tegelijk kan horen. Zodat ik kan zien dat mijn vreugde en verdriet één zijn. Noem me alstjeblieft bij mijn ware namen; zodat ik kan ontwaken, en de deur van mijn hart, de deur van mededogen, open kan blijven staan..

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ware namen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s