Er zijn voor jezelf

IMG_9569 (Edited)   Ik kom er – na er m’n leven lang vrijwel uitsluitend te zijn geweest voor anderen, mezelf daarbij ongemerkt steeds meer verliezend – achter dat we allereerst de band met onszelf dienen te herstellen en op te bouwen. We zijn er zelden voor onszelf. Of er wordt ons geleerd dat het egoistisch is ( in mijn geval) om er voor onszelf te zijn, of onze opvoeders weten zelf ook niet hoe ze er voor zichzelf moeten zijn, en kunnen het dus ook niet op hun kinderen overbrengen ( idem).

We lopen bij onszelf vandaan omdat we bang zijn om de ellende en angst en innerlijke criticus onder ogen te zien in het gewonde kind dat in ons huist – en dat al zo lang is genegeerd.

Maar het is zo hélend ( al sta ik daarin nog maar aan het begin) om terug te keren naar jezelf en te zeggen:” meisje, ik ben er voor je. Wees maar niet bang. Ik zorg voor je”. Dat is de eerste stap. Je bent tegelijkertijd het diep gewonde kind dat erop heeft gewacht om thuis te kunnen komen, én degene die van huis is weggelopen en je kind(-deel in jezelf) genegeerd heeft.

Ga dus terug en draag zorg voor jezelf. Je lichaam heeft je nodig, je gevoelens hebben je nodig, je percepties hebben je nodig. Het gewonde kind in je heeft je nodig. Je verdriet, je pijn, alles wat zwaar op je drukt heeft je nodig.

Je diepste verlangen heeft het nodig om door jou erkend te worden. Ga terug naar jezelf en wees er voor al die dingen. Doe alles met liefde en aandacht, zodat je echt aanwezig kunt zijn, zodat je kunt liefhebben. En zodat je kunt helen.

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s