Re-belle

cropped-imagesca1e2acaToen ik in de zomer van 2013 dacht dat ik alles verloren had – en in de jaren eropvolgend nog véél meer bleek te kunnen verliezen (“ when you think you’ve lost everything, you’ll discover you can always lose a little more” zei Bob al), voelde ik mij ( en dat is nog een understatement) geamputeerd. Letterlijk. Nu, 5 jaar en nog heel wat meer heftige life events later, zeg ik dat het juist mogelijkheden heeft gecreërd om opnieuw te kunnen beginnen. Doordat ik vrijwel alles wat mij dierbaar is ben kwijtgeraakt, en dat tot op de bodem heb durven voelen en doorleven, kan ik voor het eerst mijn kracht volledig omarmen. Zowel de zinderende vonkende vuurspuwende kracht als de nieuw ontdekte zachte kracht.. Ik zal sinds de zomer van 2013 wellicht nooit meer zonder pijn leven; maar ik loop, ik beweeg ( zowel letterlijk als figuurlijk). Ik heb geleerd dat je niet altijd het gebaande pad hoeft te bewandelen, maar dat je moet volharden. Een pad wordt gemaakt doordat je met je voeten de grond raakt, vooruitgaat. Standvastig zijn betekent voor mij onder alle omstandigheden jezelf te blijven, je beperkingen te ( leren) kennen en daar om te kunnen lachen, je “ nee”- muts op te zetten en flink te reflecteren. De afgelopen vijf jaren heb ik – veelal door de enorme hevigheid van wat er op mijn pad kwam – steeds meer geleerd om in stilte te vertoeven. De stilte waar we zo bang voor zijn. Filosoof Pascal zei het al in de 17de eeuw: we laten ons maar al te graag afleiden om al het pijnlijke lekker buiten beeld te houden. Stilzitten vinden we niet fijn: dan ga je je diepste angsten en zorgen voelen en zien. De enige manier echter om psychisch in evenwicht te blijven, is ze onder ogen te zien. Dat vergt verschrikkelijk veel moed. De stilte heeft mij dichter bij anderen en bij mijzelf gebracht, het werkt bevrijdend, geeft je toegang tot een onverwachte ruimte in jezelf – hoe grúwelijk de omstandigheden ook zijn en hoe godsheftig ook je emoties af en toe. Het hart kan álles aan…. geloof me. Nu ik voor het grootste ( en hopelijk ook grootse, haha) avontuur van mijn leven tot dusverre sta – of er eerlijk gezegd al half in zit – voel ik zelfs temidden van alle onzekerheden dat ik “ thuis”  ben geraakt in mijzelf. Álles en iedereen waar ik om geef ( of het er nu is of reeds lang weg), bevindt zich ín mij. En al lijken de “ feitelijke” omstandigheden regelrecht te duiden op het predikaat “ ONMOGELIJK, Re-bella”, ik heb ervoor gekozen om op het leven te vertrouwen. Eindelijk. https://youtu.be/dUolZ7l5WJg

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .