Open brief aan DOTAN Harpenau

Lieve Dotan,

 

ik ben benieuwd waar je nu zit, en vraag me af of je een beetje rust in je kop aan het krijgen bent ver weg van die grote massa wraakzuchtige en moralistische extremisten hier in Nederland. Ik hoop dat je je heart ge-dragd hebt naar de plek waar je hart thuishoort. Als ik weg zou moeten, ging ik naar Palestina of naar een wijs oud woud…  En mijn hart gaat ook uit naar je moeder….. het is ( weet ik uit eigen ervaring)  bijna ondraaglijk om te zien hoe je kind te grazen wordt genomen. Weet je Dotan, ik volg al meer dan tien jaar geen “nieuws” meer – simpelweg omdat het me teveel raakt, en ik niet in de wieg ben gelegd voor ramptoerist ( zo voel ik me namelijk wanneer ik hoor dat er kindertjes in Bucharest onder de grond leven, maar hen met geen mogelijkheid persoonlijk kan opzoeken en helpen). En toch is jouw “nieuws” naar mij toe gesijpeld. Niet voor niets vermoed ik. Want ik wil proberen om die waan-van-de-dag-zeepbel rondom jou door te prikken.

Weet je wat het eerste was wat door me heen ging toen ik hoorde dat “ze” ( er schijnt nogal wat bloeddorstig volk vrij rond te lopen in Nederland) het op jou ( eenling, minderheid) gemunt hebben? Ik dacht: “godverdomme! En al die gasten hebben ook nog het gore lef om op 4 mei fucking de Tweede Wereldoorlog te herdenken?! Hoe hypocriet kun je verdomme zijn?!!” . En eigenlijk blijft dat gevoel nog steeds hangen – samen met een HUGE verbijstering over de impulsiviteit en hardheid van veel mensen in the first place. Nu moet ik je allereerst vertellen dat ik een achterhaald mens ben, behoorlijk ouderwets, want nogal wars van social media en kotsend van kudde-denken ( of noemen ze dat politiek-correct?) dus zal dit relaas weinig impact hebben( behalve een paar duizend boze Linked-in-connecties, waarmee ze hun ware aard meteen verraden, haha).

Toch heeft het ronduit trieste nieuws aangaande de ( hardnekkige!) volksaard van veel Nederlanders mij dusdanig bij de strot gegrepen, en laat het mijn toch al warme bloed dusdanig koken dat ik genoodzaakt ben mijn onbeduidendheid even terzijde te schuiven. Van de boze reacties die ik op Linkedin kreeg omdat ik het voor jou opnam, kreeg ik al urenlang hartkloppingen. Ik moet er niet aan denken wat jij – nu het merendeel van het domme klootjesvolk meent met de vinger naar jou te mogen wijzen ( NOT) – doormaakt. Het druist regelrecht in tegen de opgestelde ( maar niet nageleefde) Universele Rechten van de Mens! Ik snap sowieso niet waarom niet ieder weldenkend mens in Nederland een lans voor jou breekt momenteel – juist nu. Godverdomme, moet je eerst dood ofzo? Weinigen die hun hand in eigen boezem steken he? Maar wel wijzen met die puntige vingertjes.

Desmond Tutu krijgt weer eens gelijk met zijn vlijmscherpe en o zo toepasselijke uitspraak “If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor”  Net zoals ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking tijdens WO-2 dus: naaiers, lafbekjes, verraders, meelopers. Er is naar mijn mening NIETS veranderd in de smerige mentaliteit van het grootste deel van het Nederlandse volk sinds 1940-1945. Maar hypocriet en laf en politiek-correct ( Fuck dat allemaal!)  als ze zijn, houden ze wel 2 minuten hun bek op 4 mei. Nadat ze jou er flink van langs hebben gegeven natuurlijk, of hun mond houden richting de Dotan-haatzaaiers, wat ik net zo verwerpelijk vind ( zijn mensen echt zo achterlijk dat ze de link niet zien tussen wat de SS-ers deden, de agressors en dictators van tegenwoordig doen en hun eigen gedrag, dat van exact dezelfde aard is, namelijk met z`n allen een minderheid of een eenling die zich amper kan verweren, compleet vernielen – of zwijgend toekijken terwijl dat gebeurt?) Wat zoveel Nederlanders op dit moment over jou heen gooien, daar valt alles, alles wat jij ooit hebt gedaan en zult doen een ziljoen keer bij in het niet. Ongelofelijk hoe hard mensen kunnen zijn ….. Desmond Tutu , Bob Dylan en de andere wijzen van deze aarde zullen jou er echter geen steek anders om aankijken, en jou niets aanrekenen Dotan. Die lachen er alleen maar om, samen met jou – niet om jou; want welbeschouwd is het echt een goede grap wat jij gedaan hebt, echt. Jij hebt hiermee de complete illusie van social media en de verderfelijkheid ervan aangetoond. Wat de rest, de booskijkers betreft: fuck `em, daar wil je niet eens mee besmet worden joh, met die fingerpointers. Allemaal negatieve energie: moge het op henzelf terugkaatsen.

Etiamsi omnes, ego non!

Dotan, ik zeg je eerlijk dat ik vrijwel alleen het nummer “Let the river in” van jou goed ken, erop dans met m`n jongste, en het zing en speel . Geloof me ( en dat zul je zeker wanneer je mijn werkelijk geniale muzikale helden kent): jij bent fenomenaal, jongen. Ik schaar jou onder bij Bob Dylan, Ryan Adams, Van Morisson, Joe Purdy, Iron and Wine, Idiot Wind, Leonard Cohen, Nick Drake, Fink, Eels, Bon Iver, Damien Jurado. Jouw stem is een regelrecht godsgeschenk, en in jouw ogen zie ik een karakter, nadenkendheid, kritisch-vriendelijkheid en een kwetsbare kracht waar je “u” tegen zegt. Ik kan het weten: ik heb  jaren letterlijk op straat geleefd. Dan leer je ogen feilloos lezen. En jouw ogen deugen, Dotan, no doubt.

Weet je, er is iets wat ik niet zo goed begrijp ( en jij ws ook niet, als oprecht mens). Klopt het dat deze hele heisa al van jaren geleden dateert? WTF? En dat er inderdaad ophef is ontstaan omdat jij jezelf oa. geliked en becommentarieerd zou hebben of hebt? Haha, nou EN?! Als ik zo slim met computers was als jij bent, had ik dat ws in tienduizend-voud gedaan! Want ten eerste is het natuurlijk bij de beesten af dat je het als artiest ( of mens uberhaupt) kennelijk moet hebben van de aandacht of likes of commentaren op social media. In mijn ogen ben jij dus op de meest wijze manier met die zieke, on-wijze social media omgesprongen: gebruiken in je voordeel! Want wat is social media nu helemaal? Laten we eerlijk zijn: niets anders dan gebakken lucht. Een zeepbel, zo je wilt. Een illusie. Het draait enkel om de waan van de dag, en o mijn god wat maakt het dat tot een potentieel dodelijk wapen!

Heb je “gelogen”, zeggen ze? So what? Ben jij ook maar 1 mens buiten jezelf verantwoording verschuldigd? Dacht het niet! Daarnaast: niets van wat jij ooit doet of hebt gedaan, kan ooit jouw waarde als mens doen devalueren! Waar zijn de mensen nu die jou eerst op handen droegen? Ik kan ze niet horen, ik hoor ze niet ( wederom de laffe volksaard natuurlijk – bang dat een ander er aanstoot aan neemt). Ik hoop je een hart onder de riem te kunnen steken met mijn 1-vrouws-actie, en anders met het beste voorbeeld dat ik je kan schenken om je te tonen hoe je het best met dit soort grote groepen sneue types omgaat: zie hieronder.

Bob Dylan is al z`n godganse carriere van van alles en nog wat beschuldigd, doodgewenst, bedreigd, uitgejouwd, als ongewild spokesman en verrader neergezet. ( zie het dus als een eer, zodra je dat kunt: er zijn jou heel wat grootheden voorgegaan) .Maar weet je? Hij besefte al heel vroeg de nietigheid van dit soort onderkruipsels-gedrag – al zijn ze met miljoenen.  Noemen ze hem Judas, tijdens z`n eigen concert notabene? Prima: Bob heeft genoeg  kloten om bij zichzelf te blijven, de relativiteit ervan in te zien, zegt kalmpjes: “I don`t believe you” , en dan tegen z`n band: “Play it fucking loud!” Jij hebt ook kloten genoeg om al die hufterige Nederlanders op hun plek te zetten Dotan; gewoon door jezelf te zijn. Je hoeft niet door het stof, je hoeft niet te kruipen, je mag je hoofd in alle waardigheid oprichten. Want dat is iets wat NIEMAND ( ook die walgelijke A. de V. die het z`n strot uit krijgt dat jij een morele grens over zou zijn gegaan: haha, die lijdt duidelijk aan het “ik-ben-god- en-mag-oordelen-vellen”-syndroom) jou ooit af kan nemen, tenzij jij hen dat zelf toestaat jongen.

Jij hebt het beste gedaan wat je met die verderfelijke, mens-onterende social media ( die hier het slechtste in de mens naar boven brengt) kunt doen: opblazen die zooi! Het zegt NIETS over jouw geloofwaardigheid ( en als iemand dat wel vindt, dan moet diegene maar heel snel beginnen met in zichzelf te gaan geloven ipv in anderen). Zonder dollen: mensen moeten maar eens leren om op zichzelf te vertrouwen in plaats van op hun “idolen” ( daar word je nl blind van). Jij bent een spiegel voor heel, heel veel mensen – en in de spiegel kijken is iets wat de meeste mensen het allermoeilijkst vinden, Dotan. Daar worden ze nijdig van – en dan krijg je dit soort ( grootschalige) uitwassen. Waait wel weer over hoor; want het klootjesvolk heeft om de zoveel weken nieuwe slachtoffers, vers bloed en nieuwe negativiteit nodig ( de reden waarom ik geen tv kijk of radio luister. Ik distancieer mij van dat soort vermaak – ik spit liever in m`n tuin, inderdaad). Groot gelijk dat je een tijdje wegblijft dus! Bedenk maar dat het er in de geschiedenis van de mensheid nooit anders aan toe gegaan is. De oude Romeinen gooiden hun minderheden-met-kloten letterlijk voor de leeuwen, de Nederlanders gaven in groten getale hun joodse of zigeunerburen aan bij de Duitsers ( of net zo kwalijk: hielden hun bek en keken toe, net zoals ze nu met jou doen), en de joden op hun beurt ontnemen tegenwoordig de palestijnen hun rechtmatige grondgebied onder dezelfde gruwelijkheden als ze zelf een paar decennia geleden moesten ondergaan ( begrijp jij het nog?). Homo homini lupus ( en geef mij dan duizendmaal liever de wolf).

Succes lieve Dotan, en alle sterkte van de wereld gewenst: ik denk met alle warmte die ik in me heb aan jou ( genoeg om de hele wereld te verwarmen, geloof me maar). Als je een tijdje ergens anders wilt onderduiken, voel je dan vrij om hier in het boerenknollenveld te logeren, in de tuin te werken en muziek te maken. Je kunt het vast prima vinden met m`n dochters; en geen hond die jou hier herkent ( niet voor niets kwam Bob Dylan juist naar deze streek toen hij zelf eventjes undercover wilde).

Het goede overwint altijd Dotan, ALTIJD.

 

 

 

 

Advertenties

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Gezondheid en welzijn, karaktertrekjes, Levensbeschouwing, matters of the heart, Muziek, ratio versus emotie, rebellie versus volgzaamheid, samenhang, wild en rebels, zelfveroordeling en -vergeving. Bookmark de permalink .

5 reacties op Open brief aan DOTAN Harpenau

 1. joa1971 zegt:

  eh … dochters? Mag ik hieruit iets mooie opmaken? Ik hoop het zo!!!

  • Haha, dat wist je toch al, lieverd? Twee dochters en een overleden dochtertje van m`n eerste partner, en 1 dochter en dito overleden dochtertje vlak voor Sarah. 5 dus in totaal! Enne, nee, helaas: de verwekker van Sarah heeft er met zijn lichamelijke en sexuele mishandelingen voor gezorgd dat m`n hele buik leeggehaald moest worden in juli 2011….. sindsdien is het voor mij onmogelijk om ooit nog kinderen te krijgen helaas ( ook tot grote spijt van lieve Sarah). Maar goed, 3 hier en 2 in de hemel is ook een mooie score toch?

   • joa1971 zegt:

    Dat wist ik inderdaad … bedoelde meer contact met je andere dochters

    • ahhh, ik begrijp het, haha. Dat contact verloopt een stuk soepeler, hoewel er niet zo heel veel contact is hoor ( en wat mij betreft maar goed ook). De meiden zijn hun eigen pad aan het gaan, met ( veel) vallen en ( net zoveel) opstaan. Is goed, al heb ik me daar lang tegen verzet he..

     • joa1971 zegt:

      Er hoeft niet veel contact te zijn als het maar goed is. En dat geldt ook voor contact tussen Sarah en haar zussen. Zelf heb ik een hele goede vriend die ik soms een paar jaar niet zie. Maar elke keer gaan we weer verder waar we gisteren waren gebleven 🙂

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s