Relaties die je gek maken

De relaties die je compleet gek maken van woede, frustratie en verdriet vinden hun oorsprong in een vorig leven (of zelfs meerdere). Het zijn de mensen waardoor je je telkens weer geergerd en kregel voelt (lees: ze raken jou precies op je onverwerkte punten). Deze relaties komen voor met mensen in je naaste familie en in grote liefdesrelaties. Karmische relaties houden in dat je met de betrokkene ( vader, moeder, zus, partner, kind) vroegere levens hebt gedeeld en dat jullie allebei zijn teruggestuurd om samen te zijn en jullie problemen vreedzaam op te lossen. Dat is ( voordat je aan dit leven begon: nu zal dat ws anders zijn, haha) de keuze van je ziel geweest. Meestal heb je met de betrokken persoon gestreden, of andere moeilijke omstandigheden gedeeld. Dat jullie allebei in dit leven dicht naast elkaar zijn teruggekeerd, is om ervoor te zorgen ( of iig de mogelijkheden te scheppen) dat jullie het eea oplossen en zuiveren.

Als je je energieen niet in dit leven zuivert, zal er steeds weer bij je op aangedrongen worden om met deze ziel opnieuw te incarneren. En in ieder leven zal deze persoon in je naaste kring voorkomen. Je bent bij deze andere persoon gebracht zodat je hem of haar kunt vergeven ( of vergeving kunt ontvangen). Dat heeft niets te maken met al diens daden goedkeuren, maar met het ontgiften van je ziel van woede jegens die persoon. Oude woede vasthouden vreet aan je en is ongezond. Je verspilt ook je tijd en energie als je die persoon de schuld geeft van familiedrama`s en je eigen boosheid. Anderen beschuldigen is enkel een projectie van je ego: je neemt dan niet de verantwoordelijkheid voor je eigen schaduwen en egoproblemen, en je stopt ze in het mandje met het opschrift: “Het is hun schuld!” 

Je kunt niemand sturen of veranderen, behalve jezelf. Voor hooggevoelige intuitieve mensen zijn dit soort relaties als een soort eindexamen. Deze relaties bieden je de gelegenheid om alles wat je in dit leven geleerd hebt in de praktijk te brengen en invloed uit te oefenen op je toekomstige levens. Mocht je je het verleden ( uit een vorig leven)  herinneren dat je met deze persoon deelde, kan dat de angel uit je woede van nu halen. Het helpt je een stap achteruit te zetten en je los te maken van het huidige drama. De volgende stap in het ontwarren van deze kluwen is dat je gaat inzien dat het niet om de ander gaat, maar om jou en jouw spirituele groei en toekomstige levens. Jij hebt het dus in je macht om ( door liefde, zelfliefde en vergeving) deze kluwen te ontwarren. daarvoor ben je niet afhankelijk van de keuzes van die ander(en).

De eerste stap die je moet zetten om deze cirkel te doorbreken is verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat deze persoon ( ook in dit leven opnieuw) in je leven is. Je ziel heeft ermee ingestemd bij deze persoon te zijn, omdat het nodig was voor je geestelijke vooruitgang. Jezelf vergeven is dan ook de sleutel tot het helen van alles in alle richtingen. Levenslessen tellen alleen als we er iets van leren. Dus ja, je bent woedend om het gedrag van deze persoon. Maar zo zit hij of zij nu eenmaal in elkaar. Jij bent degene die lang geleden besloot te proberen een relatie met deze persoon aan te gaan! Jij besloot dat al die waarschuwingssignalen er niet toe deden. Jij was degene die vaststelde dat jij de ander kon veranderen of verbeteren.

Nu is het tijd om die fantasie dat jij deze persoon kunt laten zijn of worden zoals jij dat zelf graag wenst, te laten varen. Jij bent niet de bron van de ander en je schrijft ook niet zijn of haar levensscenario. Dit soort relaties lijkt vaak op touwtrekken; vormen van machtsstrijd waarin de een de ene kant op trekt en de ander de andere kant. Niemand wint bij zo`n machtsstrijd. Maar als een van beide het uiteinde van het touw loslaat, komt er een eind aan de machtsstrijd. Als je het touw loslaat, jezelf vergeeft en bereid bent ook de ander te vergeven, vergroot je je persoonlijke macht en assertiviteit. Want geef toe: in het verleden heb je van alles geprobeerd in dit soort relaties: je hebt je agressief, passief, kruiperig, dominant, pleasend, manipulerend, drammerig of passief-agressief gedragen. En fuck: geen van deze vormen van gedrag heeft gewerkt!

Nu wordt het tijd dat je assertief bent, dat wil zeggen eindelijk eerlijk tegenover jezelf ( en meestal ook anderen)  bent. eerlijk zijn betekent gewoon dat je je waarheid spreekt en alles laat gebeuren zonder gehecht te zijn aan de uitkomst. En dan, op een dag, kun je aan deze persoon denken en met deze persoon omgaan zonder dat je bloeddruk ook maar omhoog schiet!

Advertenties

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s