Voor de lafbekjes

Het mikpunt van de familie is maar één vrouw alleen; haar zelfverklaarde vijanden zeggen dat zij zich op hun territorium bevindt. Ze hebben haar tot minderheid gemaakt, zo ongeveer op schaal van 1.000.000: 1. Ze krijgt van hen geen plaats om te vluchten, geen veilige haven om naartoe te gaan. Zij is het vleesgeworden symbool van andermans wraak. Het mikpunt van de familie leefde lange tijd enkel om te overleven; ze wordt vervloekt en bekritiseerd omdat ze uberhaupt nog in leven is *(2). Het is niet de bedoeling dat ze terugvecht of zich verdedigt; ze moet maar een dikke huid kweken.

Er wordt van haar verwacht dat ze zich verontschuldigt of – liever nog – dood neervalt wanneer ze haar deur weer eens intrappen. Zij is immers de pispaal die de familie zo dringend nodig heeft *(3) . Het mikpunt van de familie is verdreven uit ieder land. Ze is sinds hun collectieve vloek een banneling geworden. Haar dochters en zijzelf  zijn bruut uiteengejaagd, de hoofden van de kinderen zijn verduisterd; ze wordt onophoudelijk gehoond en verscheurd. Ze moet rechtszaken voeren voor het strafbare feit dat ze ooit moeder werd.

Ze heeft ingebeukt op hun hardnekkige haat, die aan het licht gebracht;  en werd daarvoor veroordeeld. Zelfs haar godsdienstwaanzinnig strenge geweten veroordeelde haar, en zei dat ze het vechten tegen de bierkaai moest opgeven. Ze heeft de bommenfabriek van haar dochter ontmanteld *(5), maar niemand was erkentelijk… De bommen waren namelijk bestemd voor haar, dus het was de bedoeling dat ze zich slecht zou voelen. Mikpunt van hoon.

Ze spannen zich gezamenlijk in voor haar ondergang, maar de kansen zijn klein dat zij ooit zal leven volgens de regels en voorwaarden die zij voor haar opgesteld hebben. Want er zit al jaren een strop om haar nek ,en hun pistool priemt in haar rug. Bij ieder van die maniakken is ze vogelvrij verklaard. Zij is het mikpunt van haat.  Ze heeft amper bondgenoten om op terug te vallen. Voor wat ze krijgt moet ze een hoge prijs betalen – het valt haar niet uit liefde ten deel. Ze gebruikt verouderde wapens en laat haar bestaan niet langer ontkennen; maar niemand durft z`n vlees en bloed te offeren om aan haar zijde te strijden. Zij is het mikpunt van haat.

Ze weet zich omringd met pacifisten-in-woord die allen “vrede willen” ; die gasten lullen vanuit hun veilige positie dat de familie de heksenjacht op haar moet stoppen*(6). Nu zouden deze lui nog geen vlieg kwaad doen, ze treuren erom .Ondertussen luieren en wachten ze tot de agressors uiteindelijk genoeg krijgen van hun wraak. Ze is het mikpunt van smaad.  Maar alles en iedereen die haar ooit geknecht heeft, delft op het eind het onderspit; zelfs dit grote Babylon*(7). Ze speelt het klaar een paradijselijke tuin aan te leggen in woestijnzand. Neemt niemand in bed en neemt niemands bevelen. Het mikpunt van spot.

Al wat haar heilig was is voor haar ogen vertrapt; geen contract dat ze ooit tekende was het waard wat erin stond. *(8) Ze nam de kruimels van de maatschappij en veranderde het in rijkdom. Nam chronische ziektes en kwalen en transformeerde ze tot volkomen gezondheid. Ze is het mikpunt van de familie. Waar is iemand haar dank voor verschuldigd? “Niets”, zeggen ze, “ze strijdt gewoon graag” . Hoogmoed, trots, vooroordeel en achterdocht van de familie ook: ze wachten deze vrouw op zoals een bloedhond op z`n vreten wacht. Mikpunt van haat.

Wat heeft ze gedaan dat ze zovele littekens draagt? Verandert ze soms de loop der rivieren, vervuilt ze de maan en de sterren? Mikpunt van de familie, staand op een rots. Haar tijd raakt op, zij staat vast. Mikpunt van spot.

 

 

 

Advertenties

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s