Je bent nooit alleen tijdens je angst

Je bent tijdens je uren van angst nooit alleen, nevernooit. Wanneer jij trilt omdat je moeilijkheden verwacht, worden er troostgevende stralen naar jou toegezonden. De signalen die angst afgeeft, zijn een fluit die jouw bewakers ( of de liefde, of het universum, of god, of je beschermengelen – de naam maakt geen moer uit) naar jouw zijde roepen.

Wanneer je ( inwendig of hardop) schreeuwt omdat je bang bent, waar komt de hevigheid van die emotie dan vandaan? Lijkt hij uit een blaasbalg diep in je te komen? Deze schreeuw is een ontsnapping van langgevoelde energie, iets wat je catharsis zou kunnen noemen. Sommige mensen zoeken deze angst zelfs kunstmatig op, bv door het zien van horrorfilms of bungeejumpen. Het aangename gevoel dat sommigen na afloop hebben, is ditzelfde loslaten van energie, en vrijmaken van het hart.

Het anker dat jou door alle angsten heen zal dragen in deze hectische tijden ( waarin de wereld evolutionair gezien veel sneller draait), is de eeuwige liefde die nooit van jouw zijde zal wijken. Je kunt je ervoor afsluiten, je hart op slot doen, maar zij zal jou nooit verlaten. Jouw essentie bevat al het tegengif voor angst. Je mag dus onbevreesd doorgaan, en hoeft niet te schrikken wanneer het een tijdlang onaangenaam voelt om tijd in afzondering door te brengen.

Wanneer je gewend raakt aan het omgaan met angstige gedachten ( want bijna altijd komt angst op uit gedachten), dan zal jou dit in de toekomst van groot nut blijken te zijn. Houd je gedachten dus veel zorgvuldiger dan eerst in de gaten. Raak eraan gewend je gedachten te zuiveren van gedachten die jou zeggen dat je alleen bent op deze wereld. Je bent niet alleen, nu niet, nooit.

Weiger jezelf als een trillend slachtoffer te zien, temidden van een angstwekkende omgeving. Binnenin jou zit een vrede en liefde en kracht die onwrikbaar en bestendig is. Angst kan op veel manieren gebruikt worden: wanneer je bereid bent ze over te geven in handen van het universum ( of je beschermengelen, of hoe je het maar wilt noemen), zal elk beeld van angst uit je geest weggevaagd worden. Laat niet een restje angst zitten omdat je alles “onder controle” ( die niet bestaat) wilt houden: laat het los!

Wanneer ik mij bewust word van mijn innerlijke pijn, doe ik een beroep op aartsengel Michael, Rafael, Gabriel, mijn vader en mijn eigen beschermengelen, voor hulp en bescherming. En meteen op dat moment wordt er hulp en troost naar mij toegestuurd. Op die manier kent de eb en vloed van mijn angsten geen steile bergen en diepe dalen meer, maar slechts vriendelijke rondingen die mijn gemoedsrust niet uithollen.

Advertenties

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s