Ingewikkelde relaties!

Relaties die jou gek maken van woede en frustratie vinden hun oorsprong in een vorig leven ( denk ik dus he, haha), en ze komen het meest voor met mensen in je naaste familie – of als partner.

Het zijn mensen die jou telkens weer ergeren en kriegel maken ( hoewel het in mijn optiek ook zo kan zijn dat je in die ander iets ziet dat je in jezelf liever niet ziet, ondanks dat jij wel degelijk diezelfde eigenschappen in je draagt. Maakt dus geen bal uit of je in meerdere levens gelooft of niet: de boodschap blijft hetzelfde).

Dit houdt in dat je met de betrokkene vroegere levens hebt gedeeld, en dat jullie zijn teruggestuurd om jullie problemen nu eens vreedzaam op te lossen. Meestal heb je met deze persoon gestreden of moeilijke omstandigheden gedeeld in een vorig leven. Jullie zijn in dit leven teruggekeerd om te zorgen dat jullie het eea oplossen en jullie energie zuiveren.

Als je dat namelijk niet doet ( bv door halsstarrig onvergevingsgezind te blijven, de ander te blijven negeren , haten of rancuneus te blijven), zal er na je overlijden nonstop bij je op worden aangedrongen om met deze ziel opnieuw te incarneren .

En in ieder leven zal deze persoon in je meest nabije kring voorkomen. Je bent bij deze andere ziel gebracht zodat je hem/haar kunt vergeven ( niet te verwarren met diens daden goedkeuren). Het betekent dat je je ziel ontgift door je van woede/rancune jegens die persoon te bevrijden.
Je dient daarvoor dus je oude ( want reeds in een vorig leven ontstane) opgekropte giftige gevoelens los te laten. Oude woede/rancune vasthouden vreet aan je en is uiterst ongezond.

Je verspilt ook je tijd en energie als je die persoon de schuld geeft van familiedrama`s en je eigen boosheid.
Anderen beschuldigen ( het kan niet vaak genoeg gezegd worden volgens mij) is een projectie van je ego: je neemt niet zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen schaduwkanten en egoproblemen, en je stopt ze in het mandje: “het is zijn/haar schuld!”.

Onthoud dat je niemand kunt sturen of veranderen behalve jezelf. Voor je eigen groei is het belangrijk dat je leert je rust te bewaren wanneer er sprake is van irritante en lastige relaties en omstandigheden. Op die manier leer je tevens een voorbeeld te zijn.

Zo`n “klote-relatie” kun je beschouwen als een soort eindexamen. Het biedt je de gelegenheid om alles wat je in dit ( en vorige) leven hebt geleerd in de praktijk te brengen, en invloed uit te oefenen op je toekomstige levens ( als je daar dus in gelooft, ik wel).
Het heeft iets van een held die de aartsvijand moet verslaan ( niet de ander dus, maar jouw eigen onvergevingsgezindheid) en al zijn/haar vaardigheden tegelijkertijd moet inzetten als krijger.

De volgende stap in het ontwarren van de kluwen is dat je gaat inzien dat het niet om de ander gaat, maar om jou en jouw groei ( en toekomstige levens).
Van jezelf houden en voor jezelf zorgen houdt in dat je je inspant om vreedzamere relaties te hebben ( zonder een deurmat te zijn of jezelf respectloos te laten behandelen overigens: integendeel!), nu en in de toekomst.

Hoeveel moeite jij ( je ego) ook met deze relatie mag hebben, als je hem zo laat blijven zal dat alleen maar erger worden. Jij hebt het in je macht om dat wiel stil te zetten.

De eerste stap om deze cirkel te doorbreken is verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat deze relatie in je leven is ( ja, juist wanneer het om ouders/familie gaat, want ieder kind kiest z`n ouders zelf – maf he).
Je ziel heeft er voor je geboorte mee ingestemd bij deze persoon te zijn, omdat het nodig was voor je geestelijke vooruitgang.
Jezelf vergeven is dan ook de sleutel tot het helen van alles in alle richtingen.

Daarna is het tijd dat je de fantasie/illusie dat deze persoon zou moeten ( of kunnen) zijn zoals jij wenst of wilt, te laten varen. Jij bent niet de bron van de ander en je schrijft ook niet het levensscenario van wie dan ook.
Dit soort relaties lijken wel op touwtrekken. Het zijn vormen van machtsstrijd waarin de een de ene kant op trekt en de ander de andere kant. Niemand wint daarbij.

Maar als een van beiden het uiteinde van het touw loslaat ( door in eerste instantie zichzelf te vergeven dat ie aan dit getouwtrek is begonnen), komt er een eind aan de machtsstrijd. Vervolgens is het tijd om de ander te vergeven, oprecht, waarachtig en onvoorwaardelijk. Als je ook maar een beetje bereidheid hebt om dit te doen, hoef je maar om hulp te vragen ( van waar je ook maar in gelooft), en het zal je gaan lukken. Want dit is je ware aard namelijk: liefde!

Ik heb dit zelf reeds bij twee mij zeer nabije mensen ( met wie ik op z`n zachtst gezegd nogal een heavy geschiedenis had beleefd) mogen meemaken, en spreek dus uit ervaring: uiteindelijk blijft – als men bereid is te vergeven en het egootje of trots te doorzien als illusie, als iets dat geen deel uitmaakt van hun ware kern – enkel waarachtige LIEFDE over…!

Advertenties

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in de tragedie van ware liefde, ETHIEK!, fantasie en zogenaamde "realiteit"., filosofie, Geen categorie, Gezondheid en welzijn, karaktertrekjes, Levensbeschouwing, matters of the heart, ontspanning en kiezen voor jezelf, ratio versus emotie, rebellie versus volgzaamheid, samenhang, wild en rebels, zelfveroordeling en -vergeving. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ingewikkelde relaties!

  1. Een mooie invalshoek…voor mij een stukje waar ik mee verder kan….dank je wel

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s