Terug naar je zelf

 

Je partner zag jou niet omdat hij zo met zichzelf en zijn werk bezig was, en beschouwde jou alleen als een handige hulp en als vanzelfsprekend.
Je vader zag niet wie jij werkelijk was omdat hij bang was voor jouw kracht, en hij hield jou klein.
Je ouders zagen jou niet omdat je zus veel meer aandacht vroeg.
je was een ongewenst kind en je ouders gaven je wel te eten, maar geen affectie, knuffels, aandacht.
Niet gezien worden ( in je ware gedaante) blijkt de grootste pijn van mensen te zijn.

Het is vooral de erkenning van wie we werkelijk zijn die zo belangrijk voor ons is, en die in veel gevallen uitblijft, juist van de mensen die ons het meest na staan en van wie we die erkenning en bevestiging het meest verwachten, en denken nodig te hebben.
Ik begeleid mensen wier hele leven draait om aandacht te krijgen van anderen, om zodoende eindelijk erkenning te krijgen voor hun bestaan.
In onze binnenwereld lijken we te geloven: gezien worden is bestaansrecht krijgen.
Maar zijn we voor ons bestaansrecht werkelijk afhankelijk van anderen?
Moeten we om erkenning blijven bedelen?

Een andere invalshoek is: zichtbaar zijn.
Stel dat jij in je relatie veel meer dan jouw deel op je neemt, dan vindt de ander dat wel prima.
Of wanneer jij degene op je werk bent die altijd zorgt dat de deadlines worden gehaald, in stilte.
Je kunt je dus afvragen wat je zelf kunt doen om zichtbaar te worden, om voor jezelf op te komen.
Dat is vaak heel lastig wanneer je zo gewend bent om op de achtergrond te blijven.
Het lijkt eng om opeens in de schijnwerpers te stappen.

Vaak zetten we in zo`n situatie dus een masker van onszelf in de wereld, waarachter we in de luwte toch gewoon onze ingesleten rol blijven spelen, zonder erkenning en vervulling.
En als we dan eindelijk bevestiging krijgen, dan kunnen we die niet echt ontvangen, omdat we dan bevestigd worden op ons masker in plaats van op wie we werkelijk zijn!

Een jongen moest erg huilen toen hij ontdekte dat hij reeds als kind zichzelf wegcijferde voor zijn bedlegerige chronisch zieke moeder, en alleen erkenning kreeg voor zijn lieve, zorgzame kant ( waar ook zijn huidige partner voor gevallen was).
Maar dat was hij helemaal niet: hij was creatief en rebels, alleen kwam die kant bijna nooit naar buiten. Die hield hij binnen, omdat hij zijn zieke moeder ( en nu zijn partner) niet tot last wilde zijn.

Dus het draait er vooral om hoe jij jezelf bestaansrecht kunt geven. Waarom ben jij hier op aarde? Dat heeft niets te maken met of jouw ouders jou wilden of niet! Het heeft te maken met de missie van jouw ziel. Het enige bestaansrecht dat werkelijk waarde heeft en dat altijd houdt, is dat wat je ontvangt van je ziel. Je ziel ontslaat jou nooit, ze geeft jou voortdurend erkenning en bevestiging ( niet te verwarren met je ego, je innerlijke criticus). Kun jij je openen voor de zelfliefde die je rotsvast ergens diep binnenin je draagt? En heb je dan nog zo`n behoefte aan de erkenning van je naasten? Fijn als die er is, maar het is dan niet langer een levensnoodzaak.

 

 

Advertenties

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in ETHIEK!, fantasie en zogenaamde "realiteit"., filosofie, Geen categorie, Gezondheid en welzijn, karaktertrekjes, Levensbeschouwing, matters of the heart, ontspanning en kiezen voor jezelf, ratio versus emotie, rebellie versus volgzaamheid, samenhang. Bookmark de permalink .

Een reactie op Terug naar je zelf

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s