Mooier dan iedereen

Mij zijn de drie meest mooie, verblindende, pure, authentieke, lieve, sociale, temperamentvolle en engelachtige dochters geschonken die ik me ooit had kunnen wensen: wat moet de hemel veel van mij houden om mij deze rijkdom toe te vertrouwen…

Ze kennen alledrie dit prachtige nummer van Henk Westbroek, waarin het door mij gezongen nummer uiteraard wordt aangepast aan hun eigen engelachtige namen: Chloe Sarai, Ayda Julia, en Sarah Lisa… godinnen zijn het, met ieder een humor, gevoeligheid, communicatievermogen, wilskracht, echtheid en ruggegraat waar je “u” tegen zegt.

Deze drie wonderen zijn – naast mijn Grote Liefde, hoewel die pas op plaats 4 komt zoals het hoort – de enigen waar ik met hart en ziel en lichaam en geest, tot voorbij alle levens waarachtig van houd, om geef, voor door het vuur ga, grenzeloos ben, alles wil geven en opofferen van mezelf. Nooit zal er maar 1 beeld van hun geboortes uit m`n herinnering verdwijnen, en ik kan in gedachten teruggaan naar de tijd dat ze in mijn buik groeiden, hoe ze als baby waren, hoe zacht hun handjes en voetjes voel(d)en, hoe hun stemmetje klonk toen ze hun eerste woordjes brabbelden; de keren dat ze vielen, me nodig hadden, ik ze moest beschermen; hun ziektes, mijn zorgen, hun verjaardagen en ontwikkeling en hun steeds maar toenemende schoonheid – niets gaat verloren..

De rest? Werk, opleidingen, vrienden, geld, materiele zaken, reizen, concerten, status of imago, collegas, kennissen, maatschappelijke codes of geboden: het kan me uiteindelijk allemaal geen moer schelen, ze mogen als het nodig is allemaal verdwijnen en het kan me allemaal ontnomen worden.
Ik word er niet minder van, omdat ik gezegend ben met het mooiste dat een mens geschonken kan worden; de enige echte 100% pure liefde is de liefde tussen een ouder en kind, niet ( bij lange na niet) de liefde tussen partners, hoe mooi die soms ook kan zijn.

Deze liefde heeft eeuwigheidswaarde, zal nimmermeer vergaan, en is daarmee het meest waardevolle wat er in het universum maar geschonken kan worden. Een eerbetoon en oneindige dankbaarheid dus naar jullie, schatjes – en een statement naar al het andere en alle anderen: ken je plek. Want een mens hoeft in het leven maar voor 1 ding te deugen: voor het liefdevolle ouderschap.

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in matters of the heart, pedagogiek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Mooier dan iedereen

  1. Jafeth Feldman zegt:

    Vergeet ook vooral jezelf niet he, meest stralende, toegewijde en oogverblindende moeder ter wereld! En ik ken m`n plek hoor….., maar bedankt dat je er nog even de nadruk op legt, want met name wij mannen dreigen het nogal eens te vergeten. Dikke kus, stralende ster! X, Jaf.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s