MUZIEK!

Daar waar ik op z`n zachtst gezegd gezegend ben met een behoorlijk sublieme muzieksmaak, blijken er soms toch nog wat ruwe diamanten aan m`n aandacht te ontsnappen. Volkomen logisch, want ik bezig geen radiozenders, internetradio of aanverwante zaken, waardoor ik het moet doen met tips van vrienden, de Aloha en Uncut, en wat ik toevallig aantref op youtube.
Gelukkig is Jafeth net zo`n kwaliteits-muziekliefhebber als ikzelf, maar veel meer op ontdekkingstocht ( en helaas met wat beta-neigingen erin verweven – zoiets krijg je er niet helemaal uit).

En omdat hij het fijn vindt om mij blij te maken en te begeleiden naar voor mij nog onontgonnen muziekterrein – en daarnaast opofferingsbereid genoeg is om tevens op sleeptouw genomen te worden naar optredens die hij zelf nooit zou hebben bezocht, was en is onze agenda de komende maanden goed gevuld ( Sarah`s peetvader draait overuren hier!)

Zo was hij bereid me te vergezellen naar het Take Rootfestival ( toen degene met wie ik daar oorspronkelijk naartoe zou gaan, afblies), gaan we aanstaande donderdag naar “Other Lives” in Paradiso, de dag erna naar het fantastische “The Low Anthem” in de Oosterpoort Groningen samen met nog twee muziekkameraden, woensdag 23 november naar de lieve Emmett Tinley in Paradiso, dinsdag 29 november ( tot groot verdriet van Jaf, want hij had vurig gehoopt dat degene voor wie de tickets gekocht waren met me zou gaan, zodat hij zich ervan kon drukken,haha) naar The Fleet Foxes in de HMH; vrijdag 2 december neemt hij mij op sleeptouw naar Ben Howard in Nijmegen, op 14 januari moet ik eraan geloven om naar Noorderslag in de Oosterpoort te gaan, dinsdag 7 februari wederom Nijmegen naar ditmaal ene Jonathan Wilson ( waar ik niet alleen the Beatles en the Eagles in hoor, maar het bovenal een nogal uitgeklede imitatie van Crosby,Stills,Nash&Young vind), en tot slot op 14 april naar het Trade-it!-festival in de Oosterpoort, wat wel weer helemaal mijn hippieding is.

Dit alles uiteraard onder voorbehoud van een eventueel tussentijds vertrek naar wederom Kathmandu, of naar Zuid-Duitsland met kleine Saar erbij – eigenlijk had ik gistermiddag besloten om 25 november alweer te gaan, maar Jaf zei dat we dat immers per week nog kunnen plannen ( ik heb meer een voorliefde voor impulsieve besluitvorming), en we onze tijd beter eerst aan het afronden van mijn huis hier kunnen besteden ( volgens mij wil hij gewoon die concerten niet missen; in Kathmandu hoef je niet te komen om een beetje goede muziek, behalve dan het avondlijke jammen met de vaste kliek kameraden). Ik voel me dus behoorlijk down vandaag, want ik mis het gevoel van “thuis”zijn daar, ik mis het exitement van inpakken en wegwezen, en onze woning hier is “mijn huis” niet meer nu het zo steriel is geworden. En wat past beter bij dat ontheemde gevoel dan “Across the Border” van lieve Bruce ( zie onder)?

Hoe dan ook: als ik me besluit te voegen naar de rationele inborst van Jafeth zal ik m`n project voorlopig even vanuit hier blijven ontwikkelen/aansturen, en anders lezen jullie m`n last-minute-updates wel weer.

  http://youtu.be/rMkAP9xnLJIVolgende keer weer een meer wetenschappelijk-verantwoord stuk hoor!

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s