KEROSENE

Kerosene

Jij bent in mijn ziel binnengegaan – en als ik dat eruit zou willen snijden, zou ik mezelf vernietigen. Over deze verbintenis hebben we verder geen zeggenschap. Een liefde moet behoorlijk sterk zijn om zoiets mee te kunnen maken. Maar ik denk dat de periode waarin ik pijn leed door jou, mij geholpen heeft dat idee beter tot mij te laten doordingen. Ik denk zelfs dat zonder die periode van lijden niets zo intens en geweldig zou zijn als nu.
Want als ik wandel, loop je vlakbij; als ik werk, praat je tegen me; en als ik ergens alleen zit te eten, duik je opeens naast me op. Er zijn momenten dat ik weet dat er geen afstand bestaat tussen mensen die van elkaar houden. Niemand weet precies waar de grens ligt tussen pijn en genot; vaak denk ik dat het onmogelijk is die twee te scheiden.
Ik heb ontdekt dat, steeds als twee geliefden elkaar ontmoeten, er eigenlijk vier stemmen met elkaar in gesprek zijn. Ze kunnen op fysiek niveau hevig ruzie maken, terwijl hun zielen dichter bij elkaar willen komen. Maar ik moet door zonder jou, liefste…… want wanneer een mens eenmaal accepteert dat ze niet bemind wordt, verandert zij ten slotte in iemand die met geen mogelijkheid meer van zichzelf kan houden..

Songtekst Kerosene Joe Purdy:

Nashville trucker and the clowns of the summer
With dust on the souls of their feet
The roar of the crowd in the sleepiest town
That the circus has ever seen

My baby she feels like the morning
She`s hooked me like heartache like time
She never grows tired of the water
And she never grows tired of the wine
She`s tough like turpentine

Mad carny`s sons mixed with long barrelled guns
Hide their coat tails in the hay
Cheap metal markets tie bottles and rockets
To ponies painted gray

My baby she`s soft like molasses
Like cigarettes quarters and thieves
When she`s hungry she looks for the garden
When she`s scared she looks for me
She`s hard like kerosene

My baby she`s calm like the lightning
And her fingers are soft to the touch
Just a matchbox, quilt and a camera
My baby don`t ask for much
My baby don`t ask for much.

My baby she shakes when it thunders
And she hides it but not very well
She knows all my (pre)carious secrets
But my baby will never tell
My baby will never tell

And she dances like fresh Spanish roses
And she loves me like candy like rain
My baby she don`t have to tell me
My baby don`t need to explain
My baby don`t need to explain

She calls at midnight on Sundays
When the lights from the big top go down
I`ve been known to shoot out the sunrise
With my baby around
With my baby around

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op KEROSENE

  1. Ik hou van mij – hoor je nooit zingen

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s