bouwers en planters deel 3

Hij zal nooit meer van iemand houden zoals van mij, want ik ben een deel van hem, voor altijd…
Het kan zijn dat we elkaar nooit meer ontmoeten: ik wil dat je weet dat ik mijn hele leven van jou heb gehouden. Ik hield van je voor ik je kende, je bent een deel van mij. Want een Grote Liefde staat boven de dingen van deze wereld.
Mijn schoot was de enige die werkelijk de jouwe was, ondanks alle andere vrouwen. De enige schoot waar je rustig je ogen kon sluiten.
 
Iedere vrouw draagt in meer of mindere mate  de volgende eigenschappen in zich: die van de maagd, de heilige, de martelares of de heks.
De maagd bezit de macht van de vrouw en van de man. Ze is tot de eenzaamheid veroordeeld, maar de eenzaamheid openbaart haar geheimen aan haar.
De prijs die de maagd betaalt, is dat ze niemand nodig heeft, zich in liefde voor iedereen en allen uitput, en aan de hand van de eenzaamheid de wijsheid der wereld ontdekt.
 
De martelares bezit de macht van degenen aan wie pijn en lijden geen kwaad kunnen berokkenen. Ze is onzelfzuchtig, lijdt, en aan de hand van opoffering ontdekt ze de wijsheid. De heilige bezit de moed van degenen voor wie Geven de enige manier is van ontvangen. Ze is een eeuwige bron waaruit mensen op haar pad onuitputtelijk drinken. Aan de hand van deze onbaatzuchtigheid ontdekt de heilige de wijsheid.
 
Wat ik wil zeggen, is dat je niet moet proberen je emoties te verklaren. Beleef alles zo intens mogelijk, en koester wat je ervaren hebt als een geschenk. Als je alles wilt kunnen verklaren is er geen magie mogelijk. De beste manier om de brug tussen het zichtbare en het onzichtbare kapot te maken is proberen je emoties te verklaren.
Het is niet zo dat ik tegen problemen opzie, maar wat me vaak beangstigt is een weg te moeten kiezen. Want een weg kiezen betekent van andere wegen afzien.
Ik ben bang om me vast te leggen; ik wil alle wegen gaan die er maar mogelijk zijn, waardoor ik er uiteindelijk geen enkele helemaal zal gaan.
 
Telkens als ik niets doe en iets overdenk of bekijk, krijg ik het gevoel kostbare tijd van mijn leven te verspillen; omdat ik op zo`n moment geen dingen kan doen, geen mensen kan ontmoeten, en m`n tijd wel beter kan besteden omdat ik nog zoveel te leren heb.
Pas wanneer we echter onze verlangens aanvaarden, kunnen we een idee krijgen van wie we zijn.
Ik heb het vermogen om te begrijpen dat geen enkel mens op deze planeet anders is dan de ander. Jezelf slechter vinden dan de anderen is een uiting van trots – een van de gewelddadigste uitingen die ik ken – omdat het de destructiefst-mogelijke manier van anders-zijn gebruiken is.
God liet aan de mens de macht om zijn eigen demonen te scheppen.
Wanneer mijn gevoelens mij verwarren bescherm ik mij tegen iets wat ik niet begrijpen kan, en kom ik koel of afstandelijk over .
 
Al ons zoeken is een daad van geloof: niets zal het patroon volgen waaraan we gewend zijn. We zullen dingen slechts met ons hart begrijpen, en dat kan ons enigszins bang maken. Soms lijkt die tocht op een donkere nacht. Ik wens voor alle mensen dat we verlost worden van ons schuldgevoel: we voelen ons schuldig telkens wanneer we de deur uitgaan en onze kinderen achterlaten om de kost te verdienen. We voelen ons schuldig wanneer we thuisblijven, want dan lijkt het alsof we de vrijheid die de wereld ons biedt, niet benutten. We voelen ons schuldig aan alles terwijl we niet schuldig kunnen zijn, omdat we altijd ver van macht en besluitvorming verwijderd zijn geweest.
 
Ik heb allang niet meer de illusies over de liefde die veel andere mensen wel hebben. Vanaf het begin der tijden zoeken mensen hun Andere Deel door elkaar aan te kijken en te proberen in elkaars ogen glans en verlangen te ontdekken. Maar waarom heeft het zin te lijden om iemand? Waarom zou ik zin hebben om te sterven van angst dat ik die ander wellicht niet nog een keer vind? Nu ik me van die angst heb kunnen bevrijden, weet ik niet meer zeker of ik dat wel wil.
In de dingen die je moet leren in dit leven, daarin ligt je werkelijke begin. En kennis zonder verandering is geen wijsheid..
 
Iedereen weet dat vrouwen de grote bewaarders van de geheimen der wijsheid zijn. Deze kracht is steeds het excuus geweest om vrouwen te vervloeken – alle mensen  op aarde kennen die immense kracht. Om deze kracht werden wij veroordeeld tot rondzwerven in een gevaarlijke vijandige wereld; want wij waren het die haar wakker maakten. Zo gauw je met deze kracht – die in iedere vrouw schuilt – in contact komt, ben je  voor de rest van je leven aan haar verbonden.
Op dezelfde manier staat sex voor het weerzien met de zin van het leven.
Omdat je weet dat als je met sex te maken hebt, deze kracht pas haar volle intensiteit bereikt wanneer je de controle verliest. Als we met iemand naar bed gaan, geven we de ander niet alleen toestemming om met ons lichaam Een te worden, maar tevens met onze hele persoonlijkheid. Dan zijn het de zuivere krachten van het leven die met elkaar communiceren, onafhankelijk van ons – op zo`n moment kunnen we niet verbergen wie we zijn..
 

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s