bouwers en planters deel 2

Ik heb wel eens het gevoel gehad dat me in dit leven iets belangrijks ontging, dat ik op deze manier almaar hetzelfde zou kunnen meemaken. Maar ik had toen nog niet de moed om te veranderen. Ik moest altijd m`n weg kunnen zien. Dus vanaf het moment dat ik de donkere nacht leerde kennen, wist ik dat ik ( in eerste instantie) niet door die nacht heen wilde gaan.
Ik geloof dat we allemaal deel uitmaken van Een Wereldziel: onze ziel transformeert zich tot twee zielen, deze ieder weer tot twee, en zo verder. Maar wanneer we ons in werkelijkheid alleen maar zouden delen, zouden we ook steeds zwakker worden. En daarom, zoals we ons delen, zo komen we ook weer bij elkaar terug. En dat weerzien wordt Liefde genoemd. Je kunt je Andere Deel kennen aan de schittering in zijn of haar ogen – zo herkennen mensen al sinds het begin der tijden hun ware liefde.
 
Een enkele keer kan het gebeuren dat we in een enkel leven meer dan 1 ander deel ontmoeten; en als dat gebeurt, raakt je hart verdeeld, gespleten, en is het resultaat verdriet en lijden. In de Schepping draait het maar om 1 ding; de kern, het wezen van de schepping heet Liefde. wanneer het onze Andere Delen goed gaat, dan zullen we gelukkig zijn. Maar gaat het hun slecht, dan zullen we een deel van hun verdriet ervaren. Bij sommige mensen is dit aspect meer ontwikkeld dan bij anderen; net zoals sommige mensen meer mee-lijden met mensen in nood dan anderen.
Ons grootste doel blijft het echter om ons te verenigen met ons Andere deel, al is het maar voor korte ogenblikken; want deze ogenblikken schenken ons zo`n intense liefde dat daarmee de rest van ons leven zin krijgt.
 
Naarmate je ouder wordt, voel je je minder in staat om te veranderen ( wat een leugen is, overigens!). Ik ken mensen die zo zijn: ze wennen aan hun fouten, en binnen de kortste keren zien ze hun fouten aan voor deugden. En tja, dan is het te laat voor verandering.
Ik begrijp niet waarom veel mensen liever hun hele leven bezig zijn de wegen te vernielen die ze niet willen gaan, dan dat ze de enige weg gaan die hen ergens zal brengen. Daarnaast: een vrouw zoekt over het algemeen haar Andere Deel, een man zoekt Macht.
Maar de weg van het echte leven zal altijd de weg van onzekerheden, van mysterie zijn. Iets leren wil zeggen in contact treden met een wereld waarvan je geen enkele voorstelling hebt. Om te kunnen leren moet je nederig zijn.
 
Iedereen heeft een gave. Sommige mensen worden geboren met een al goed ontwikkelde gave, terwijl anderen zich heel erg in moeten spannen om hun gave tot ontwikkeling te brengen. Het beste advies is om ervoor te zorgen dat je je altijd op de brug tussen het zichtbare en het onzichtbare bevindt, tussen het benoembare en het onzegbare. Alles in het universum leeft, dus probeer altijd met dat leven in contact te staan. Het verstaat jouw taal. Zo zal de wereld een andere betekenis voor je krijgen.
Op maar erg weinig mensen na – die afstammen van de engelen, en juist de eenzaamheid nodig hebben voor hun ontmoeting met god – zullen mensen pas de eenheid met god/het universum kunnen bereiken als ze erin slagen Een te worden met hun Andere Deel. Want wanneer de mannelijke kennis zich verbindt met de vrouwelijke verandering, dan ontstaat de grote magische verbintenis die we Wijsheid noemen.
 

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s