een blik naar binnen

” waarom willen al onze verlangens eeuwig zijn?”  – Nietzsche
Ik zou allang moeten slapen, want mijn leven is opgedeeld in efficiente delen/taken/uren, hetgeen betekent dat ik morgenvroeg vanaf 07.00 alweer plichtsgetrouw m`n studieboeken doorspit. Af en toe walg ik van mezelf. Ik gedraag me als een uberverantwoordelijke controlfreak, en verdomme, voor wie en voor wat?  Dat ik eindelijk peace of mind zal vinden na het behalen van die felbegeerde titel? Die fucking titel, die niets meer zegt dan dat het me toch gelukt is om in de pas te lopen, me in een keurslijf te persen?!
Godsamme, wat een kutzooi.
Veel van m`n motieven deugen niet, ze zijn niet koosjer. En waar ze wel oprecht zijn, zegt Dylan mij de waarheid:  “good intentions can be evil”.
We brengen elkaar meer schade toe dan dat we goed doen, een zegen zijn, iets goeds toevoegen. En dat stemt me verdrietig.
Want zolang ik me kan heugen is het m`n hoogste en zelfs enige ambitie geweest om een zegen te zijn voor de mensen om me heen – een integer mens, een bron van liefde en mededogen, een warme vlam waar mensen thuiskomen en zich veilig voelen.
Die ambitie is naief, is te hoog gegrepen, omdat ook ik zwaar besmet ben, mezelf in de weg loop, genegenheid terug verwacht. Het is zo uitgehold, het staat zo ver af van wat m`n Schepper in gedachten moet hebben gehad.
Wanneer ik een man tegenkom die mij begeert, wil ik een kuise non uithangen. En wanneer ik een man tref die genoeg respect voor me heeft om te wachten, voel ik me verdomme afgewezen in plaats van me gevleid te voelen. Ik bedoel: waarom moet alles zo fucking gecompliceerd zijn? Waarom willen we altijd datgene wat we niet kunnen krijgen? Ik zit mezelf in de weg, en het ergste is wellicht nog wel dat ik dit schaamteloos de wereld in smijt: want nee: valse schaamte ken ik niet, daarvoor heb ik teveel gezien. Minachting voel ik slechts voor diegenen die te laf zijn om die blik bij zichzelf naar binnen te werpen ( of benijd ik ze juist?), en compleet kunnen klaarkomen op hun vervloekte kutstukjes over voetbalclubs en ander geneuzel. Ik begrijp die zelfmoordterroristen wel: ze hebben in ieder geval een doel, en lef.
Waar vind je nog zo iemand ? Vervlakking, afkolving, ijdele hoererij zijn schering en inslag – wat mij betreft mogen ze ze allemaal afknallen met een Uzi.
Zegt al iets over m`n eigen verrotte geest he.
Kinderen zijn onze enige goden hier op aarde, alleen zij zijn heilig. Maar ook in hen vermoorden we maar al te vroeg iedere onschuld, iedere waarde, iedere weerloosheid – omdat dat ons teveel confronteert met onze eigen verschimmelde geesten. Shame on us!
” I ain`t afraid of hurt: I`ve had so much, it just seems like normal to me now”  – aldus Ryan Adams, een van de mooiere mannen op aarde – omdat hij tot in z`n botten weet waar ìe het over heeft.
Rebekka.

Over Rebekka Eliza Dorothea Nirel Engels

Disillusioned words like bullets bark....Dat zijn woorden vol desillusie die blaffen als honden, als kogels. De klanken versterken de woorden. Wanneer blaffen de gedesillusioneerde woorden als blaffende kogels? Dat doen ze als menselijke goden hun doel najagen...( Bob Dylan begrijpt mij wel✌️)
Dit bericht werd geplaatst in matters of the heart. Bookmark de permalink .

Een reactie op een blik naar binnen

 1. Ben zegt:

  Lieverd, je blijft jezelf kwellen. Is jouw huis, ben jezelf niet een veilige haven voor jouw kinderen?
  Begin daarvan te genieten en maak de dingen te gecompliceerd.
  Maar ik houd van jouw woede. Woede is een teken dat een mens leeft.
  En ja nadenken levert de mens enkel diepe pijn op. Maar die pijn is beter te accepteren dan volledige leegheid.
  Zoals jij altijd ctiteert: ik haar het te kijken in de lege ogen van de mensen om me heen.
  Voor wat het waard is: ik houd van je.
  Liefs Ben

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s